Baby Vijgjes nieuwe oogst
Omschrijving

Gedroogde Spaanse vijgen

Heerlijke Spaanse vijgen ook wel bekend als mini vijgen of baby vijgen!

Zacht en natuurlijk zoet van smaak

Heerlijk als tussendoortje, in stukjes door de kwark of bij een kaasplankje

Inhoud: gedroogde vijgen, 1% meel (hierdoor zijn de vijgen langer houdbaar)

Spaanse vijgen, ook wel baby vijgen genoemd, zijn kleiner van stuk dan de Turkse vijgen. Het witte laagje wat over deze vijgen wordt gestrooid is tarwemeel. Dit zorgt ervoor dat de vijgen zacht van structuur blijven en dat de vijgen niet aan elkaar vast plakken.

Gezonde kenmerken Spaanse minivijgen

    1. Vezels in spaanse vijgen

Vijgen bevatten veel vezels, zeker als je dit vergelijkt met andere (zuid)vruchten. Afhankelijk van je voedingsschema moet je om voldoende vezels binnen te krijgen aardig wat groente, fruit, brood naar binnen werken om zowel fermenteerbare als niet-fermenteerbare voedingsvezels binnen te krijgen. Vooral als je voedingsschema bestaat uit nauwkeurig elke dag hetzelfde te eten is het belangrijk te kijken voor jezelf of je voldoende vezels binnen krijgt. Door juist af te wisselen met groente en vezelrijke (gedroogde) vruchten kan je een juiste balans aan voedingsvezels binnen krijgen zonder je schema te veel te moeten aanpassen.

     2. Vijgen en de vochtbalans

Vijgen bevatten een zeer hoog gehalte aan kalium ook bekend als potassium en een hoog gehalte aan mangaan. Met name kalium wat samen werkt met natrium is belangrijk voor een juiste vochtbalans in je lichaam en daarom als sporter belangrijk voldoende door middel van voeding binnen te krijgen. Kalium en natrium hebben daarnaast de belangrijke taak om de zenuwprikkeloverdracht die je afgeeft om een beweging te kunnen maken, spieren trekken samen, goed te laten verlopen. Bestel uw Spaanse vijgen online bij Sportsnuts.

     3. Vijgen en verbranding

Mangaan wat vijgen ook hoogwaardig bevatten werkt als antioxidant en heeft een belangrijke rol bij de verbranding van koolhydraten in het lichaam en ondersteunt het verloop van een goede stofwisseling. Daarnaast bevatten vijgen bevatten calcium, ijzer magnesium en vitamine K.

Gebruik spaanse vijgen

Spaanse vijgen zijn lekker om als tussendoortje te eten. De vijgen vullen goed en geven een langdurig verzadigd gevoel. 

Oorsprong:

Spanje

Allergie informatie:

Bevat tarwe, gluten. Verpakt in een bedrijf waar ook noten en pinda's worden verwerkt.

Baby Vijgjes nieuwe oogst

zacht en zoet

€ 1,99
250 gram