Verdicchio di Castelli di Jesi Classico Fazi Battaglia
Omschrijving

Fazi Battaglia werd opgericht in 1949 toen twee families – Fazi en Battaglia – hun krachten bundelden op een klein wijndomein in de stad Cupramontana, in het hart van de Marche. Bij Fazi Battaglia gaan traditie, creativiteit en de moed om te durven en te innoveren hand in hand en dit resulteert in hoogwaardige wijnen met een typische Italiaanse stijl.

In een vernieuwde en bijgewerkte moderne versie van de onmiskenbare originele amfora-fles is Titulus opnieuw het symbool van Fazi Battaglia.

DOC-gebied voor witte wijnen in de Italiaanse regio Marche . De zone omvat ongeveer 3.000 hectare wijngaarden in de gemeenten Arcevia, Barbara, Belvedere Ostrense, Castelplanio, Corinaldo, Castelbellino, Cupramontana, Maiolati Spontini, Mergo, Montecarotto, Monte Roberto, Morro d’Alba, Ostra, Poggio San Marcello, Rosora, San Marcello, San Paolo di Jesi, Senigallia, Serra de ‘Conti, Serra San Quirico en Staffolo in de provincie Ancona en Apiro, Cingoli en Poggio San Vicino in de provincie Macerata. De oudste productiezone omvat het gebied links van de Misa-rivier en de gemeenten Ostra en Senigallia. Deze kunnen de toevoeging Classico op het etiket dragen.

De 2019 Titulus – Verdicchio di Castelli di Jesi D.O.C is een frisse droge wijn met een klein bittertje in de afdronk.

Verdicchio di Castelli di Jesi Classico Fazi Battaglia

een frisse droge wijn met een klein bittertje in de afdronk

NIX
€ 9,95
Specificaties
Italie
12,5
Fazi Battaglia
Marche
-
2019
Verdicchio
fris droog
Nee
Nee
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet
Ja
Ja