Baladi Cremisan Red Wine

royaal, voor de liefhebber

NIX
14,95
Baladi Cremisan Red Wine
Omschrijving

Beschrijving

Unieke wijn! Gemaakt van druivenrassen van 2000 jaar geleden! Een pure, weergave van het Israëlische terroir.

Biologisch bereid.

Cremisan Baladi

In de neus hebben we de geur van licht zongestoofd fruit zoals framboos, pruimen, cranberry en bosgrond. Geconcentreerde en soepele,medium smaak. De smaak van pruimen komen terug, maar ook smaken van braam, gestoofde aardbeien en rode appels vinden we terug. De wijn eindigt met een mooie, lange afdronk.

Gaat goed samen met: Verschillende kazen, vis, pasta’s, borrel

87 punten Wine Spectator

Over Cremisan

De Cremisan-winery erft zijn naam aan de heuvel waarvan de druiven worden geoogst sinds 1885. Moderne apparatuur voor het maken van wijn werd in 1997 geïntroduceerd. De wereldberoemde enoloog Riccardo Cotarella – het meest bekend om zijn Falesco-wijnmakerij in Italië – maakt nu deel uit van de Cremisan Winery en leent zijn professionaliteit en talent uit om fabuleuze wijnen te ontwikkelen.

Cremisant werkt weinig met de bekende druivenrassen, maar juist varianten als Baladi, Dabouki, Jandali en Hamdani hebben de belangrijkste focus hebben voor Cremisan. Dit zijn inheemse druivenrassen waarmee men unieke wijnen ontwikkelt.

Alle Cremisan-wijnen zijn biologisch geproduceerd, alles wordt onderhouden zonder het gebruik van pesticiden en chemicaliën. Zowel het snoeien, het plukken en het sorteren wordt allemaal met de hand gedaan.

Voor de Estate serie worden de oudere en betere wijnstokken gekozen die kleinere hoeveelheden druiven opleveren, dit zorgt voor een geconcentreerd fruitaroma.

Kenmerken
Rode Wijn
Specificaties
Israel
13.5%
Cremisan
Bethlehem
Cremisan Wine Estate
2016
Baladi
Rood fruit en mooie houttoets
Nee
Ja
Allergenen en ingrediënten
Sulfiet
Ja
Ja